Kerstwandeling Breukelen

december 2020 - gaat helaas niet door

Kerstwandeling 2020

Mededeling:
Helaas zullen wij dit jaar (december 2020) geen Kerstwandeling organiseren.
Wij hopen u volgend jaar weer van harte welkom te mogen heten!

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op zondag 17 december organiseerde de Pauluskerk in Breukelen voor de zevende – en met net zoveel enthousiasme als de eerste keer – de Kerstwandeling op het terrein van kasteel Nyenrode.  De eerste jaren was het doel het geboorteverhaal van Jezus op een toegankelijke en soms ludieke wijze (opnieuw) te vertellen aan een breed publiek. Maar wat heeft een aloud verhaal van de geboorte van een kind nog te vertellen in onze tijd en onze wereld? In 2016 is daarom met het thema ‘grensoverschrijdend’ een nieuwe weg ingeslagen en kwamen de vluchtelingen ter sprake. In 2017 was het thema ‘reikt elkaar de hand’. WE hebben 800 bezoekers mogen verwelkomen bij dit mooie evenement. De wandeling wordt jaarlijks georganiseerd door de Pauluskerk te Breukelen en is mede mogelijk dankzij de ruimhartige medewerking van Nyenrode Business Universiteit en een subsidie van het SBB Fonds.

In een tijd waarin Kerst lijkt te draaien om kerstbomen, kerstcadeaus en Kerstmannen willen wij het Bijbelse verhaal weer eens onder de aandacht brengen. Of het allemaal werkelijk gebeurd is? Dat laten we in het midden. Het aloude verhaal is een verhaal van licht in duisternis, van een toekomst van vrede en liefde, van mensen die met elkaar leven. Een verhaal dat in alle tijden opnieuw mag klinken. Aan het eind van de wandeling kan iedereen een kaarsje aansteken in de Kapel van Licht om zo zelf een klein gebaar te maken van hoop.